top of page

Nyt kursus i Compassion-værktøjet!

Opdateret: 17. okt. 2022

Nyt kursus i Compassion familieklinikken
Nyt kursus i Compassion

”Er det virkelig bare mig, der ikke kan? ...

Hvordan takler andre forældre det travle liv med børn?”


Det er ofte det, jeg hører fra mange forældre. Især på denne tid, hvor ferien slutter, og hverdagen starter igen med travlhed og den evige balancering mellem arbejdsliv og familieliv.


I ferien har man haft tid til familien og tid til eftertanke om, hvad I som familie godt kunne tænke jer mere af. Det kan måske være mindre travlhed og mere samvær.


Men det kan være svært at opnå, når hverdagen sætter ind igen. Mange forældre oplever, at livet kører på ren overlevelse, og det gør det rent faktisk også for rigtig mange. For hjernen kører reelt ofte i overlevelsesmode, og det betyder en helt særlig adfærd og kommunikation til følge. Det er ofte det, som bringes ind i familielivet som en både synlig og til tider usynlig kilde til uro, konflikter og manglede nærvær.


Resultatet er ofte en træthed, tristhed og følelse af, at vi aldrig når til et punkt af tilfredshed eller udhvilethed med os selv eller børnene.


Vi i Familieklinikken vil gerne dele vores erfaring med med, hvordan I som familie kan finde et åndehul og mere nærvær midt i travlheden. Det kan faktisk gøres ganske simpelt, men virkningsfuldt gennem værktøjet "Compassion".


Compassion er en effektfuld og evidensbaseret kognitiv metode, som tager udgangspunkt i hjernens tre følelsessystemer. Compassion går i sin enkelthed ud på at balancere de tre systemer og især træne vores naturlige hvilesystem.


Compassion er en strategi, som får os til at handle på en mere hensigtigsmæssig måde i pressede situationer. Det er en strategi, som forebygger og lindrer uro og frustration hos en selv, og som lærer dig at rumme den, når du møder den hos andre.


Når vi bevidst bruger compassion som strategi, påvirker det os positivt i relationen til os selv og andre. Compassion er en vej til trivsel og balance i livet, også når det er vanskeligt, og magtesløsheden har fundet vej.


Compassion er venlighed i tanke, krop og handling både ift sig selv og andre. Compassion opøver opmærksomhed i nuet og beror på mindfulness, som en del af værktøjet i compassion in action, som vi kalder det på klinikken.På vores mini-kursus i Compassion har vi sørget for, at alt er i forældrehøjde.


Alt det, du lærer, er nemlig tilrettelagt sådan, at du kan tage det direkte med hjem og bruge i din familie.


Hvordan din familie har det, starter nemlig altid med dig. F.eks ser vi på, hvordan du kan bevare kontakten til dig selv, også i de svære konflikt-situationer, som man som forælder næsten altid havner i på de mest upassende tidspunkter, hvor træthed og travlhed har gjort sit indtog. Virker det genkendeligt??


Nogle psykolog kollegaer rystede på hovedet af mig, da jeg præsenterede dem for min ide. Hvorfor gøre dig selv arbejdsløs? …SÅ effektivt er Compassion værktøjet nemlig.

Men det kan også hjælpe rigtig mange, og derfor vil jeg meget gerne introducere så mange som muligt for det.


Mini-kurset i Compassion byder på:

  • Intro til Compassion begrebets betydningen, formidlet i forældrehøjde

  • Compassion betydningen for trivsel

  • Reflektionsspørgsmål, tid til eftertanke!

  • Compassion og meditation hands on - praktiske compassion øvelser til dig og hele familien.


Prøv selv!

For at du kan få en fornemmelse af, hvor simple greb, der nogle gange skal til for at ændre balancen i familien, så får I her et par ting, som I kan prøve af derhjemme og se, hvilken virkning det har på jer og jeres familie.


Tjek dine Smartphonevaner

Smartphones stjæler din opmærksomhed, bare den ligger i samme rum som dig. En Undersøgelse viste hvordan en ukendt telefon uden forbindelse til et par som samtalede i samme rum som telefonen, skabte nedsat opmærksomhed og nærhed parret imellem. Tjek selv forsøget ud i familien.


Husk de hurtige kilder til ro og nærhed

Kram hinanden i længere end 6 sekunder. Så begynder kroppen nemlig at udskille oxytocin. Det nedsætter pulsen og mindsker uro.

Gå en rolig tur - det gør en kæmpe forskel!

Tal med hinanden. Tag evt. tiden ud til at kontakte en ven eller veninde som du længe ikke har fået talt med.


Husk at holde pauser

Pauser er vigtige. Bevæg dig fra bilen til kontoret, fra kopimaskinen til din plads, tag dybe vejrtrækninger hvor du visualiserer et roligt sted for dig.


Er du nysgerrig på Compassion værktøjet kan du købe Familieklinikkens e-bog, Compassion i forældrehøjde, lige her :-)


Du får viden, værktøjer, spørgsmål til reflektion samt praktisk øvelser, du kan bruge i din familie lige her og nu!


5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


bottom of page