top of page
selective focus photography of girl sitting near tree_edited.jpg

Rådgivning for børn og unge

At være barn eller ung i dag er på mange måder helt anderledes, end da forældregenerationen var på samme alder – og på andre måder helt det samme.

 

Både børn og unge har en enormt behov for at høre til og føle sig som en del af flokken. Tidligere var ”flokken” mest af alt de andre børn omkring hjemmet eller i skolen, men med sociale medier er flokken blevet større. Idealerne er blevet anderledes, og ofte også mere uopnåelige. Dertil bombarderes de med holdninger, nyheder og indtryk nærmest døgnet rundt, og det kan være meget svært at trække stikket ud, lukke ned og finde lidt tiltrængt ro. Frygten for at gå glip af noget er for stor.

Vi ser ofte børn og unge som udvikler stor uro og angstsymptomer.

 

Derfor har klinikken et særligt udviklet angstforløb til børn, unge og forældre

Føles det genkendeligt?

Som forælder kan det være noget af et minefelt at bevæge sig i, især når børnene bliver ældre. 

Mange føler, at de slet ikke ved, hvad den unge egentlig tænker og hvordan de har det. Samtidig bliver den unge tit frustreret over, at forældrene hele tiden blander sig eller ”behandler dem som et barn”.

 

Hos Familieklinikken hjælper vi mange familier med at forstå hinanden på tværs. At blive bedre til at kommunikere. Vi samarbejder også med rigtig mange børn og unge om at finde nye veje til at håndtere en hverdag, der af mange årsager kan være svær.

Billede af Erol Ahmed
Billede af Alexander Grey

Vores søn på 10 år har været i angstforløb hos Linea og vi kan klart anbefale det videre til andre familier. Linea er god til at skabe tryghed, er "spot on" til at se hvilke udfordringer der ligger

Malene, mor

Lyt med til beretninger fra vores elskede familier

Juri og Maria

Mor og søn

"Jeg var bange hvad der skulle ske med min bror, da han fik diabetes"

Vi arbejder bl.a. med:
Billede af Priscilla Du Preez

Det sociale liv

  • Skiftende fællesskaber

  • Mobning

  • Påvirkninger efter Corona-tiden

  • Kærester og venskaber

  • Sociale Medier

Billede af Jordan Whitt

Utryghed

  • Forebyggelse af angst

  • Forældres stress

  • Skilsmisse i familien

  • (Mangel på) autoriteter

  • Online liv vs. offline liv

  • Frygt for fremtiden

Billede af Elisa Photography

Selvværd og identitet

  • Spejling i andre

  • Vigtigheden af at høre til

  • Grænsesætning

  • Kropsbillede

  • Selvtillid vs. selvværd

  • Forandringer i krop og sind

Hvornår er der behov for rådgivning for børn og unge?

Som forælder kan det til tider være svært at gennemskue, om barnet eller den unge har behov for hjælp. – Og for barnet/den unge kan det være enormt frustrerende med forældre, der bare ikke forstår! Derfor kan det tit være en stor hjælp at kunne lufte sine tanker og følelser til en, som ikke er en del af familien. Det kan skabe et trygt rum, hvor barnet eller den unge kan være sig selv og kan sætte ord på de ting, der fylder. Måske er alting egentlig godt, men den unge har brug for redskaber til at håndtere nogle af de situationer, der dukker op i hverdagen. Måske er der større ting på færde som f.eks. mobning eller angst, hvilket vi så kan hjælpe med at finde veje igennem. Hvis du enten som forælder eller ung har en utryghed for, om alt er som det skal være, så kan en indledende samtale være et godt sted at starte.

Billede af Annie Spratt
Billede af Alexander Grey
Sådan foregår vores rådgivning for børn og unge

Alt efter alder og ønsker kan rådgivning foregå både med og uden forældrenes tilstedeværelse. 

 

Selve behandlingen består typisk af en forsamtale om de ting, der er i fokus. Enhver terapisession er unik, og inddrager forskellige øvelser og aktiviteter, der afhjælper at identificere problemerne og finde nye veje at gå i hverdagen.

 

Vi arbejder bl.a. med:

 

•    BeCool - et angsthåndteringsforløb

•    Traumehåndtering og forståelse

•    Klinikkens øvrige metoder - sådan arbejder jeg

Angstbehandling for børn og unge

Symptomerne på angst hos børn og unge kan være mange, og de kan ofte være svære at skelne fra de udfordringer, man møder igennem et normalt børne-og ungdomsliv.  Derfor taler vi ofte med dig som forældre, der er i tvivl, om dine børns adfærd kan skyldes angst. Du har måske på fornemmelsen, at der er noget, der ikke er, som det skal være – men du har svært ved at sætte fingeren på, om der reelt er tale om angst. Dér kan vi hjælpe.

Typer af angst

✧ Social angst ✧ Skoleværing/skole træthed ✧ Konflikter ved online spil ✧ Isolation ✧ Stress symptomer ✧ Bange for at sove/være alene ✧ Reaktioner på mobning ✧ Manglende selvværd ✧ Højt præstationsniveau ✧ OCD ✧ Traume reaktion ✧ Angstanfald ✧ Overbekymring og utryghed ✧ Tegn på depression eller mistrivsel

Forløb hos os

Alle forløb indledes med en forsamtale, som varer cirka en time. Formålet er, at vi sammen afklarer hvad jeres barn/unge og I som familie har brug for. Samtidig får I en større forståelse for angstens dynamik. Mange oplever, at dette giver ro og håb, fordi det forklarer, hvorfor angsten er der.

Brug for hjælp?

Kan du genkende nogle af nævnte udfordringer hos dine børn?

Eller er du i tvivl om, hvorvidt vi kan hjælpe dig?

bottom of page