top of page

Dit kreative nervesystem hjælper dig igennem traumer

Opdateret: 6. maj 2023


nervesystem traume hjælper familieklinikken
Dit kreative nervesystem hjælper dig igennem traumer

Nervesystemet er en central del af behandlingen af traumer. Det er nemlig i nervesystemet, at nøglen til at frigøre sig fra traumet ligger. Heldigvis er vores nervesystem indrettet til netop dette.


Et psykisk traume dækker over, at en overvældende oplevelse eller hændelse sætter spor i os og påvirker vores hverdag negativt. Nøglen til helingen af traumet ligger i vores nervesystem og i en forståelse af, at et traume er en naturlig respons. Vi er skabt til at kunne reparere os selv og komme videre. Denne tillid til vores eget system og vores egen robusthed er vigtig at huske.


Dansen mellem krop og psyke

Vores nervesystem rummer nemlig både traumet og nøglen til at frigøre sig, gennemleve traumet og komme ud på den anden side – på trods af den alvor der ligger til grund for traumet. I det somatiske system, hvor krop og sind mødes, foregår der så at sige en dans mellem krop og sind, hvor energier omformes og genskabes, så en fornyet styrke og forståelse fødes. Det er sådan, vores kreative nervesystem arbejder. Det formidler informationen mellem krop og sind. Den udveksler og gennemstrømmer og omskriver. Som en stille fin strøm, der flyder gennem krop og sind og som gennem nye opfattelser og forståelser af egen viden og erfaring, omdanner traumet til en frisk og ny energikræft.


Traumet kom af en overvældende hændelse og opleves ofte som en hvirvelstrøm, der trækker én rundt og ned, uden at man kan finde fodfæste. I det billede, kan jeg godt lide at tilføje traumebehandlingen som en slags væverske eller måske bådebygger, der samler de fine tråde af gammel viden, og fletter dem sammen med en fin ny viden - omsorgsfuldt og nænsomt - så nervesystemet kan genskabe sig selv i en ny stærkere form, og et nyt fodfæste kan skabes.Resultatet er et styrket jeg. Du kender nok til mennesker, der har været gennem et traume, og bagefter fortæller, at de er blevet forandrede. Det giver god mening, idet traumet forandrer den, som rammes. Det føles, som om den verden, man kender, pludselig vendes på hovedet og ikke eksisterer mere.


Gennem traumeterapi genskabes forbindelsen i sind og krop på dybe niveauer, og en ny forståelse og opfattelse af verden skabes. Nøglen er det kreative nervesystem og dets evne til at mestre den vidensdeling, der sker i nervecellerne, og som et fint net fordeler, omrokerer og heler det ramte sted i nervesystemet i en evig dans og med en særlig fred som følge.


Det meste fantastiske er, at du selv er det vigtigste redskab i denne fantastiske proces. I

traumebehandlingen hjælper jeg blot med at igangsætte og udforske den vidensudveksling mellem krop og sind, som allerede findes i dig. Betragt mig som den væverske, der knytter viden og information sammen med erfaring, så der skabes et nyt fodfæste og en ny energi, som du kan blomstre fra.

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page